Kids

Jezus houdt waanzinnig veel van kinderen. Hij zei niet voor niets: “Laat de kinderen bij mij komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.” (Marcus 10:14)

Jezus is geboren net als iedereen; als een kleine baby. Hij groeide op als jij en ik. Hij speelde en leerde en ging naar de tempel met zijn ouders. Jezus had een grote plaats voor kinderen in Zijn hart en nam altijd uitgebreid de tijd voor hen. Vaak stelde Hij ze als voorbeeld voor grote mensen. Tijdens zijn leven op aarde deed Jezus veel wonderen. Hij genas bijvoorbeeld veel zieken. Heel veel van hen waren kinderen. In de Bijbel staan ook prachtige verhalen waaruit Zijn grote liefde voor kinderen sprak.

De Hoeksteen heeft ook een groot hart voor kinderen! We beseffen ons sterk dat zowel de kinderwerkers als de ouders verantwoordelijk zijn voor hun geloofsleven. En dat de keuzes die ze later maken liggen in de basis die wij hen meegeven. Daarom werken we met enthousiaste teams om de kinderen op hun niveau uit te leggen Wie Jezus is en hoeveel Hij van hen houdt!

De visie van het kinderwerk is:

Alle gemeenteleden zijn met liefde betrokken bij het helpen ontwikkelen van de persoonlijke relatie tussen de kinderen en Jezus; de kinderen zijn samen met hun familie, de gemeente de Hoeksteen.

Dit krijgt onder andere vorm door de kinderdiensten die we elke week bieden en de gezinsdienst die we twee keer per jaar organiseren.

Onze uitgangspunten zijn:
–       Het staat voorop dat we de kinderen liefhebben zoals Jezus dat deed.
–       We willen goed onderwijs bieden en een voorbeeld van Jezus zijn, zodat de kinderen
opgroeien als stabiele en actieve christenen.
–       De kinderwerkers zijn onderling open en eerlijk en geven het aan als ze ergens mee zitten, zodat we elkaar kunnen ondersteunen en bemoedigen.
–       Waar knelpunten zijn, wordt dat bespreekbaar gemaakt met de ouders.

We starten de zondagsdienst altijd gezamenlijk. Na een paar liederen gaan de kinderen naar hun eigen diensten. We bestaan uit drie groepen: De Kiezelsteentjes voor kinderen van 0 jaar t/m groep 2, de Klinkers voor kinderen van groep 3 t/m groep 5 en de Keien voor kinderen van groep 6 t/m groep 8. Onze gemeente groeit, dus we hopen uiteindelijk meer kindergroepen te kunnen samenstellen, waarbij de leeftijden zo dicht mogelijk bij elkaar liggen.

De Kiezelsteentjes
De allerkleinsten van de gemeente hebben een prachtige ruimte met mooi speelgoed. Elke week wordt er een Bijbelverhaal verteld, bijvoorbeeld over David en Goliath, of over wonderen die Jezus heeft gedaan. Er worden liedjes gezongen, knutselwerkjes gemaakt en natuurlijk ook gewoon lekker gespeeld! Het is een plek waar de kleintjes zich veilig en prettig voelen.

De Klinkers
Kinderen vanaf groep 3 gaan naar de middengroep. Ook daar worden natuurlijk Bijbelverhalen verteld, maar worden ook serieuze vragen gesteld. En er is veel tijd voor zingen en leuke spellen die te maken hebben met het thema van die week, en vooral ook voor knutselen. Want dat vinden ze superleuk!

De Keien
En dan de bovenbouw. Kinderen die op weg zijn naar de pubertijd en hun tijd bij de basisschool aan het afronden zijn. Elke paar weken behandelen we een thema die in hun belevingswereld past. Zo hebben we het bijvoorbeeld over bidden of over het christendom en de islam. Onderwerpen die soms best lastig zijn en waar ze veel vragen over hebben. Maar naast serieus zijn doen we ook vaak gekke spellen, of kijken we bijzondere filmpjes.

Gezinsdiensten
We vinden het belangrijk de kinderen een zichtbare plek te geven in onze gemeente. Daarom organiseren we twee keer per jaar, samen met de kinderen uit alle groepen, een gezinsdienst (de crèche gaat dan voor hele kleintjes overigens wel door). De kinderen blijven dan in de grote zaal en beleven samen met de volwassenen de zondagsdienst. Die diensten zijn zó gemaakt dat iedereen ze leuk vindt! We zingen, dansen, kijken naar een toneelstuk of filmpje en er is een ‘preek’ die afgestemd is op de kids. En natuurlijk hebben de kinderen zélf ook een aandeel! Op deze manier kunnen kinderen sámen met hun ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen, en alle andere bekenden uit de gemeente een dienst meemaken.

Helpen?
We kunnen altijd nieuwe kinderwerkers gebruiken! Of je nu zelf een dienst wilt draaien of als ‘assistent’ wilt mee helpen, meldt je gerust aan! En neem maar van ons aan: het is niet alleen om de kinderen iets te leren, maar stiekem is het een enorme boost voor je eigen geloofsleven! En natuurlijk doe je het voor onze superleuke, gezellige, slimme, enthousiaste, lieve kinderen

© Copyright Christengemeente De Hoeksteen